Captiva (Cercul Secret #2) – L.J. Smith

captiva-cercul-secret

Titlu: Captiva

Titlu original: The Captive

Editura: CORINTeens

Autor: L.J. Smith

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 256

Descriere:

LUPTA DINTRE BINE ŞI RĂU CONTINUĂ…

Ademenită în cel mai popular grup cu putinţă, Cassie e fascinată de puterea – pe cât de atrăgătoare, pe atât de periculoasă – pe care tocmai şi-a descoperit-o. Când este pusă în situaţia de a alege să folosească forţa misterioasă a sabatului fie în slujba binelui, fie a răului, Cassie îi cere ajutorul unuia dintre prietenii lor, Adam, şi devine captiva unei iubiri pline de primejdii. Vrăjită de promisiunea de a obţine dragostea cu ajutorul magiei, Cassie îi fură inima lui Adam şi strică fragilul echilibru al puterii, provocând un uragan de furie pe care nimeni nu-l prevăzuse. Va supravieţui Cercul secret? Sau lupta crâncenă în care sunt implicate forţele binelui, răului şi iubirii îi va mistui pe toţi?

Părerea mea:

De această dată povestea a devenit mai interesantă, au fost dezvăluite lucruri noi şi neaşteptate, iar totul a început să capete contur. Aşa cum mă şi aşteptam, personajul lui Nick a fost implicat mai mult în acţiune, şi cred că între el şi Cassie începe să se înfiripe ceva (cel puţin din partea lui Nick).

Povestea dintre Adam şi Cassie deja a început să mă calce pe nervi. Pentru mine este evident faptul că Diana şi Adam sunt cei care trebuie să rămână împreună: formează un cuplu de atâta timp, au aşa de multe lucruri în comun şi sunt făcuţi unul pentru celălalt. Nu pot înţelege de ce autoarea se tot chinuie atât să o facă pe Cassie să pară că îi este destinată lui Adam, fiindcă pentru mine lucrurile sunt deja clare. Iar momentele de slăbiciune ale lui Cassie am ajuns să le urăsc; dacă ea chiar ar fi ţinut atât de mult la Diana, nu şi-ar fi încălcat promisiunea de atâtea ori. Sunt foarte enervante fazele în care regretă atât de mult ceea ce i-a făcut Dianei, iar în clipa următoare sare în braţele lui Adam şi se sărută, ca şi când Diana nu ar fi fost doar la câţiva paşi distanţă.

Pe de cealaltă parte, sunt de părere că Nick şi Cassie s-ar potrivi mult mai bine. La Nick se observă o schimbare în acest volum, şi nu pot să cred altceva decât că responsabilă pentru acest lucru este Cassie. Din nou, nu pot să o înţeleg pe Cassie cum i-a putut face Dianei atât de mult rău, făcându-i jocul lui Faye, iar la final să arunce totul pe apa sâmbetei.

Cu toate aceste inconveniente, volumul mi s-a părut a fi unul bun, acţiunea a fost şi ea mai alertă, iar lucrurile dezvăluite au făcut ca totul să capete mai mult sens. Finalul a fost punctul culminant al cărţii, iar dezvăluirile făcute de bunica lui Cassie au fost de-a dreptul neaşteptate şi tulburătoare. Mă aştept ca volumul următor să fie unul exploziv, confruntarea dintre Cassie şi John cel Negru fiind inevitabilă.

Nota:4/5

Reclame

3 gânduri despre &8222;Captiva (Cercul Secret #2) – L.J. Smith&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s