Puterea (Cercul Secret #3) – L.J. Smith

puterea-cercul-secret-vol-3

Titlu: Puterea

Titlu original: The Power

Editura: CORINTeens

Autor: L.J. Smith

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 288

 

Descriere:

CASSIE TREBUIE SĂ-ŞI DOVEDEASCĂ PUTEREA ŞI LOIALITATEA…

Acum, când Cassie face parte din cel mai interesant club posibil, înţelege că puterea are un preţ – şi este unul mai mare decât şi-ar fi imaginat. Aflată la mijloc, între dorinţele diferite ale celor două conducătoare ale Cercului secret, Cassie trebuie să-şi continue lupta. De asemenea, ea are de ales între a-şi folosi puterile supranaturale ca să le salveze viaţa celor din jurul ei şi a-şi concentra energia ca să-l păstreze pentru ea pe Adam, lucru care ar duce la dezmembrarea Cercului secret. Va fi suficient de curajoasă ca să abată pericolele ce planează asupra sabatului? Sau va cădea şi ea pradă Întunericului?

Părerea mea:

Deşi sunt de părere că Cercul Secret este o serie bună, nu pot să nu spun că acest volum m-a lăsat uşor dezamagită. Nu a fost unul prost, dar pur şi simplu acţiunea nu a fost atât de explozivă pe cât mă aşteptam. Fiind ultimul volum, mă aşteptam ca lucrurile să se petreacă într-un ritm mai alert; ştiu că există şi alte volume ale seriei, dar din moment ce acelea sunt scrise de o altă autoare, de la acesta mă aşteptam la mai mult.

Cu toate că personajul principal este Cassie, mie mi-a plăcut cel mai mult de Diana, şi am admirat puritatea şi bunătatea de care a dat dovadă de fiecare dată. Modul în care a protejat-o pe Cassie de la bun început şi felul în care punea nevoile celorlalţi înaintea nevoilor ei este admirabil. Oricât de mult mi-a plăcut de Diana şi de Adam, evident, Adam şi Cassie erau cei meniţi să fie împreună.

De Nick mi-a părut foarte rău, fiind evident cât de mult ţinea la Cassie şi cum l-a schimbat acest lucru. Nici nu cred că mai este nevoie să precizez că mi-ar fi plăcut foarte mult ca el să rămână cu Cassie. Aceasta cred că este pentru prima oară când mă pun astfel împotriva deciziei unei autoare, dar alegerile pe care aceasta le-a făcut le găsesc nepotrivite. Faye nu a fost atât de rea pe cât mă aşteptam (sau pe cât a vrut autoarea să mă facă să cred) iar gestul ei din final pot spune că a răscumpărat tot ceea ce a făcut până atunci.

Au fost însă şi câteva lucruri în acest volum care m-au surprins, legate de John cel Negru, de Cassie şi restul Cercului. Ca de fiecare dată, m-am ataşat de fiecare personaj şi mi-a plăcut foarte mult modul în care a fost individualizat fiecare membru al Cercului: Cassie, Diana, Adam, Nick, Faye, Laurel, Melanie, Deborah, Suzan, Doug, Chris şi Sean. Autoarea a pus accent pe calităţile fiecaruia iar finalul a fost unul aşteptat, dar plăcut, exact pe gustul meu.

Nota:4/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s