Academia Vampirilor (Academia Vampirilor #1) – Richelle Mead

AcademiaVampirilor

Titlu: Academia Vampirilor

Titlu original: Vampire Academy

Editura: Leda

Autor: Richelle Mead

Anul apariţiei: 2010

Nr. pagini: 384

 

Descriere:

DOAR CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ TE POATE APĂRA DE DUŞMANII TĂI NEMURITORI…

Academia Sf. Vladimir nu este o şcoală ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns în străfundurile pădurilor din Montana, în care moroii (vampiri vii şi muritori) sunt educaţi în tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumătate oameni, jumătate vampiri) sunt antrenaţi să-i apere de atacurile sângeroase ale strigoilor (morţi vii), cei mai înspăimântători şi mai periculoşi vampiri.

Rose Hathaway, o fată dhampir, se pregăteşte să devină gardă de corp pentru prietena ei cea mai bună, prinţesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur şi epuizant, iar, pe lângă intrigile şi comploturile din Academie, situţia ei se complică din cauza unei idile tăinuite şi interzise.

Având o legătură psihică ieşită din comun, cum nu s-a mai întâlnit de secole, cele două eroine încearcă să facă faţă ameninţărilor…

Părerea mea:

Cartea asta este de-a dreptul minunată, mi-a plăcut absolut totul la ea: de la personaje, la acţiune, cadru, şi până la stilul scriitoarei. Academia Vampirilor deschide seria cu acelaşi nume, cea mai bună serie de cărţi cu vampiri după părerea mea.

Fiecare personaj este construit în aşa fel încât devine imposibil să nu te ataşezi de ele. La Rose am admirat personalitatea puternică şi tăria de caracter. Legătura specială dintre Rose şi Lissa le este de un real ajutor de fiecare dată când au de înfruntat un pericol, iar apariţia lui Christian în peisaj se dovedeşte a fi un beneficiu şi în niciun cat un impediment în calea protecţiei Lissei, aşa cum crede iniţial Rose. Dimitri este de la început sarea şi piperul romanului, şi am ştiut din prima clipă că el va fi mai mult decât un îndrumător pentru Rose, atracţia dintre cei doi fiind mai mult decât evidentă.
 
Nota: 4.5/5
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s