Iniţierea (Academia Vampirilor #2) – Richelle Mead

InitiereaAV2

Titlu: Iniţierea

Titlu original: Frostbite

Editura: Leda

Autor: Richelle Mead

Anul apariţiei: 2010

Nr. pagini: 384

 

Descriere:

CÂND IUBIREA ŞI GELOZIA SE CIOCNESC PE PÂRTIE, VACANŢA DE IARNĂ DEVINE SÂNGEROASĂ…

Lissa Dragomir este o prinţesă moroi, cu un rarisim dar de a stăpâni magia spiritului. Ea trebuie apărată în orice moment de strigoi (morţii vii), cei mai fioroşi vampiri. Puternicul amestec de sânge omenesc şi vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai bună prietenă a Lissei, o face să fie dhampir. Rose şi-a dedicat viaţa unei misiuni mai mult decât primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care şi-au jurat s-o facă asemeni lor.

Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toată Academia Sf. Vladimir, care îşi trimite în grabă elevii într-o vacanţă obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarnă şi staţiunea elegantă din Idaho nu oferă decât un iluzoriu sentiment de siguranţă. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la rândul lor pe oribilii strigoi, Rose şi Christian îşi unesc eforturile pentru a le sări în ajutor.
Numai că eroismul are preţul lui…

Părerea mea:

In urma ultimului atac al strigoilor, acţiunea volumui se mută de la Academie într-o staţiune de schi, pentru siguranţa elevilor. Lucrurile însă degenerează, şi nu se termină prea bine pentru unul dintre aceştia.

Volumul 2 al seriei Academia Vampirilor aduce în scenă două personaje noi care vor avea o influenţă deosebită asupra acţiunii şi în volumele următoare: Adrian Ivashkov şi Tasha Ozera, mătuşa lui Christian. Aceasta din urmă intervine, dacă putem spune aşa, între Rose şi Dimitri, declanşând sentimente de gelozie în Rose, şi asta pe bună dreptate.

Fermecată de Dimitri în volumul 1, de data aceasta am fost vrăjită de Adrian, al cărui farmec şi simţ al umorului nu m-au putut lăsa rece. Covinsă fiind până acum că nu există nimeni mai potrivit decât Dimitri pentru Rose, am ajuns să fiu incapabilă să mai aleg între cei doi, şi m-a uimit capacitatea autoarei de a crea nişte personaje atât de perfecte şi de reale în acelaşi timp.

Nota: 5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s