Jurământ de sânge (Academia Vampirilor #4) – Richelle Mead

juramant de sange

Titlu: Jurământ de sânge

Titlu original: Blood Promise

Editura: Leda

Autor: Richelle Mead

Anul apariţiei: 2010

Nr. pagini: 544

 

Descriere:

PÂNĂ UNDE VA MERGE ROSE CA SĂ-ŞI ŢINĂ JURĂMÂNTUL?

Atacul recent de la Academia Vampirilor a fost cel mai violent din istoria şcolii, sacrificând vieţi de elevi moroi, profesori şi gardieni. Şi, mai mult, strigoii au luat cu ei un număr de victime… printre care şi pe Dimitri.

Acesta ar prefera să moară decât să devină unul dintre ei, iar acum Rose trebuie să o părăsească pe cea mai bună prietenă a sa, Lissa — cea pe care a jurat să o protejeze cu orice preţ —, şi să îşi ţină promisiunea făcută faţă de Dimitri cu multă vreme în urmă. Dar acum, când totul este în joc, cum poate ea distruge persoana pe care o iubeşte cel mai mult?

Părerea mea:

În acest volum Rose pleacă în Rusia pentru a-l găsi şi ucide pe Dimitri. Înăuntrul ei se dă o luptă pe tot parcursul cărţii, şi cum nu s-ar da când ştii că persoana pe care trebuie să o omori este chiar persoana fără de care nu poţi trăi? Nu îmi place să mă repet, dar nu pot să nu menţionez şi de data asta cât de superbă este seria! Şi în acest volum îşi fac apariţia personaje noi. Sidney este o Alchimistă care o ajută pe Rose în Rusia atât cât îi permit atribuţiile, încercând să nu se apropie prea mult de fata-dhampir. Abe este şi el o apariţie misterioasă care va oferi mai târziu o surpriză, iar Avery se împrieteneşte la Academie cu Lissa. Reuşim să cunoaştem şi familia lui Dimitri, bunica acestuia fiind de departe cel mai interesant membru al familiei.

De Adrian m-am ataşat tot mai mult, în spatele lucrurilor care îl caracterizau în cea mai mare parte iniţial, cum ar fi alcoolul sau ţigările, ascunzându-se o persoană mai mult decât interesantă. La fel ca şi Rose, am încercat să mă păcălesc şi am sperat că în adâncul strigoiului mai există încă o fărâmă din adevăratul Dimitri. Totul a fost însă doar o iluzie, pentru că acest lucru nu ar fi avut cum să fie posibil. Crezând că de această dată autoarea nu mai are cum să mă surpindă, finalul a fost din nou unul spectaculos iar Richelle Mead îşi merită toate laudele.

Nota: 5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s