Limitele spiritului (Academia Vampirilor #5) – Richelle Mead

limitele-spiritului-academia-160808

Titlu: Limitele spiritului

Titlu original: Spirit Bound

Editura: Leda

Autor: Richelle Mead

Anul apariţiei: 2010

Nr. pagini: 576

 

Descriere:

DIMITRI I-A ACORDAT LUI ROSE O ULTIMĂ ŞANSĂ.
DAR ALEGEREA FĂCUTĂ DE EA NU A FOST CEA BUNĂ…

După o lungă şi tulburătoare călătorie până în oraşul natal al lui Dimitri din Siberia, Rose Hathaway s-a întors la Sf. Vladimir – şi la cea mai bună prietenă a ei, Lissa. Sunt în pragul absolvirii, iar fetele de-abia aşteaptă ca viaţa de dincolo de porţile de fier ale Academiei să înceapă. Dar inima lui Rose încă mai tânjeşte după Dimitri, şi ştie prea bine că el pândeşte ascuns undeva, nu departe.

Nu a reuşit să-l ucidă atunci când a avut şansa. Iar acum, cele mai rele temeri ale ei sunt pe cale să se adeverească – Dimitri, strigoiul, o vânează. Numai că de data aceasta nu mai vrea s-o convingă să i se alăture, ci s-o ucidă.

Părerea mea:

Lucrurile se complică din nou, dacă acest lucru mai este posibil. Rose trece cu brio examenele, reuşind să devină gardian cu normă întreagă, şi pune la cale un plan pentru salvarea lui Dimitri. Iar pentru a duce planul la îndeplinire este nevoie de a-l elibera din închisoare pe nimeni altul decât Victor Dashkov. Lissa si Eddie nu stau nici ei pe gânduri când vine vorba de a o ajuta pe Rose, şi sar în sprijinul acesteia. Aflăm lucruri noi, cunoaştem un nou utilizator al spiritului, care va juca şi el un rol important în planul lui Rose, iar Dimitri nu se va da în lături de a le pune beţe în roate.

Între Rose şi Adrian se dezvoltă în acest volum un soi de relaţie. De fapt, la o privire mai atentă, se observă că Rose nu face altceva decât să profite oarecum de sentimentele lui Adrian, găsind alinarea în aceste momente grele în braţele lui. Finalul a reuşit din nou să mă surprindă, de această dată pericolul fiind mult mai pronunţat. El nu mai vine din partea strigoilor aşa cum s-a întâmplat în majoritatea dăţilor până acum, ci chiar din interiorul Curţii.

Nota: 5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s