Sacrificiu final (Academia Vampirilor #6) – Richelle Mead

sacrificiu final

Titlu: Sacrificiu final

Titlu original: Last Sacrifice

Editura: Leda

Autor: Richelle Mead

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 576

 

Descriere:

Ultimul episod cutremurător de la Academia Sf. Vladimir. Zarurile au fost aruncate.
Crimă. Dragoste. Gelozie. Şi sacrificiu final.

Regina a murit şi lumea Moroilor nu va mai fi niciodată la fel. Pe Rose, victima unei înscenări, o aşteaptă o execuţie nedreaptă – se pare că nici chiar Dimitri nu o va mai putea salva acum… Iar Lissa este implicată într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru tronul regal.
Fetele se văd nevoite să se bazeze pe duşmani şi să-i pună sub semnul întrebării pe cei în care aveau încredere…
Dar dacă singura soluţie ar fi de fapt să jertfească ceea ce este mai important pentru ele?
Să se sacrifice una pe alta?

Părerea mea:

Acuzată de uciderea reginei Tatiana, Rose îşi aşteaptă condamnarea, însă prietenii ei nu o lasă în închisoare şi pun la cale un plan pentru a o ajuta să evadeze şi să poate astfel să îşi demonstreze nevinovăţia. Personaje vechi reapar în peisaj, fiecare cu propriul rol în desfăşurarea acţiunii. Am avut nişte surprize de proporţii când am aflat cine este sora Lissei sau cine este adevăratul făptaş şi motivele acestuia.

Între Rose, Dimitri şi Adrian lucrurile se complică şi mai mult, pentru că după ce Rose dă o şansă relaţiei dintre ea şi Adrian, Dimitri scoate din nou la iveală sentimentele ce le are pentru Rose. Toată cartea a fost plină de intrigi şi m-a ţinut în permanenţă cu sufletul la gură. Din păcate lucrurile nu s-au terminat prea bine pentru unele personaje, iar situaţia lui Adrian m-a întristat cel mai mult. Se pare însă că şi autoarea a fost de aceeaşi părere, şi a decis că lucrurile trebuie să continue pentru unele personaje, precum Adrian, Sydney sau Eddie, în seria Bloodlines.

Şi ca să trag linie, pot spune că seria asta va rămâne mereu preferata mea. Când am început ultimul volum din serie eram nerăbdătoare să aflu cum se vor sfârşi lucrurile, şi tristă în acelaşi timp că voi ajunge la final. Lumea în care se desfăşoară acţiunea este construită într-un mod autentic, iar fiecare personaj îţi va intra în suflet cum nici nu îţi imaginezi. Am savurat fiecare volum cap-coadă şi cu greu aş putea găsi un lucru care să nu îmi fi plăcut.

Nota:5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s