Începuturile (Jurnalele lui Stefan #1)

url

Titlu: Începuturile 

Titlu original: Origins

Editura: Leda

Autor: bazat pe romanele lui L.J. Smith şi pe scenariul serialului de televiziune realizat de Kevin Williamson & Julie Plec

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 288

Descriere:

Având la bază serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvăluie adevărul despre ceea ce s-a petrecut în realitate între Stefan, Damon şi Katherine… şi cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele Vampirilor.

În timpul Războiului Civil, într-un cadru dominat de mari moşii, averi fabuloase şi secrete mortale, trei adolescenţi din Mystic Falls, Virginia, formează un triunghi amoros torid ce va străbate secolele. Cei doi fraţi Stefan şi Damon Salvatore sunt de nedespărţit până ce o întâlnesc pe Katherine, o tânără uluitoare şi misterioasă. Deveniţi rivali, ei îşi dispută inima lui Katherine doar ca să descopere că somptuoasele ei toalete de mătase şi nestemate sclipitoare ascund un secret cumplit: Katherine este vampir. Şi este hotărâtă să îi transforme şi pe ei tot în vampiri, ca să poată vieţui împreună – pentru totdeauna.

Părerea mea:

Pentru început aş vrea să precizez că această serie nu este scrisă de L.J. Smith, ci se bazează pe cărţile scrise de aceasta şi pe scenariul serialului de televiziune realizat de Kevin Williamson şi Julie Plec. Cele petrecute aici nu au legătură cu seria originală de cărţi, ci ne ajută să ne formăm o idee despre cele petrecute în viaţa fraţilor Salvatore înainte de începerea serialului.

În acest volum îi descoperim pe Stefan şi Damon, doi fraţi care iniţial nu au nicio legătură cu lumea supranaturală, şi a căror relaţie poate fi descrisă ca o oricăror fraţi obişnuiţi. Stefan reprezintă tipul fiului model, care încearcă să îşi facă tatăl mândru şi să îl mulţumească de fiecare dată, în timp ce Damon reprezintă tipul fiului mai răzvrătit, care nu ţine cont de părerile celorlalţi. Apariţia orfanei Katherine în Mystic Falls declanşează sentimente în ambii fraţi iar lucrurile se complică tot mai mult pentru că aceasta nu este doar o fată obişnuită.

Cartea mi-a plăcut foarte mult datorită farmecului dat de secolul în care s-au petrecut întâmplările şi pentru că am putut pătrunde în viaţa celor doi fraţi şi am avut şansa de a-i cunoaşte ca şi oameni. Faptul că această serie este scrisă din perspectiva lui Stefan a fost un mare plus pentru mine deoarece Stefan a fost de la început personajul meu preferat. Dacă sunteţi fani ai serialului The Vampire Diaries, cu siguranţă nu vreţi să rataţi această serie.

Nota: 4,5/5

Reclame

6 gânduri despre &8222;Începuturile (Jurnalele lui Stefan #1)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s