Lună nouă (Amurg #2) – Stephenie Meyer

luna-noua-amurg-vol-2

Titlu: Lună nouă

Titlu original: New Moon

Editura: RAO

Autor: Stephenie Meyer

Anul apariţiei: 2009

Nr. pagini: 480

 

Descriere:

Pentru Bella Swan un singur lucru este mult mai important decât însăşi viaţa ei: Edward Cullen. Dar a fi îndrăgostită de un vampir este chiar mai periculos decât ar putea ea să-şi imagineze. Edward a salvat-o deja pe Bella din ghearele unui vampir periculos, dar acum relaţia lor cutezătoare îi pune în pericol pe toţi cei dragi lor şi cei doi îşi dau seama că necazurile abia acum încep… Toţi cititorii cuceriţi de bestsellerul lui Stephenie Meyer Amurg sunt dornici să afle cum se va desfăşura în continuare povestea celor doi neobişnuiţi îndrăgostiţi. Şi nu vor fi cu siguranţă dezamăgiţi.

În Luna Nouă, lui Stephenie Meyer îi reuşeşte din nou o irezistibilă combinaţie dintre dragoste şi suspans într-o palpitantă poveste cu vampiri şi nu numai.

Părerea mea:

 Volumul 2 din seria Amurg prezintă o perioadă mai puţin fericită din viaţa Bellei. Părăsită de Edward pe motiv că aceasta nu poate fi în siguranţă în preajma lui şi a celorlalţi membri ai familiei, Bella trece printr-o perioadă extrem de grea. Fără vreo dovadă că relaţia lor măcar a existat, ea cade într-o depresie profundă şi îi ingrijorează pe cei din jurul ei. Modul în care sunt descrise de către autoare sentimentele Bellei m-a transpus şi pe mine în pielea personajului şi m-a făcut să îi înţeleg mai bine suferinţa.

M-a bucurat nespus apropierea ei de Jacob, a cărui prezenţă a fost ca o gură de aer praspăt pentru Bella. Felul în care i-a fost alături şi încercările lui de a o face să uite de tristeţe şi să se mai înveselească m-au făcut să îl apreciez nespus de mult. Pe langă aceste calităţi ale lui Jacob pe care le-am descoperit, am aflat şi că acesta nu este un simplu băiat, ci un vârcolac, al cărui scop este de a lupta alături de haita sa împotriva vampirilor şi de a-i proteja pe oameni.

Totul culminează cu o încurcătură de proporţii, iar vieţile personajelor sunt puse în pericol. Mi-a plăcut foarte mult acest volum datorită stilului autoarei şi a modului prin care aceasta ne face să trăim în acelaşi timp cu personajele. Suspansul din cea de-a doua parte a cărţii te menţine într-o stare de permanentă încordare, iar apariţia familiei Volturi sporeşte şi mai mult farmecul acţiunii. Un volum care, după părerea mea, nu trebuie ratat!

Nota: 4,5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s