Spintecătorul (Jurnalele lui Stefan #4)

8686554

Titlu: Spintecătorul

Titlu original: The Ripper

Editura: Leda

Autor: bazat pe romanele lui L.J. Smith şi pe scenariul serialului de televiziune realizat de Kevin Williamson & Julie Plec

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 288

Descriere:

Având la bază serialul de televiziune de mare succes inspirat de seria de romane semnate de L.J. Smith, Jurnalele lui Stefan dezvăluie adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în realitate între Stefan, Damon şi Katherine… şi cum a debutat triunghiul amoros din Jurnalele vampirilor.

Suntem în anul 1888, şi aerul Londrei e încărcat de mirosul sângelui. Stefan Salvatore crede că va putea să scape de trecutul violent, stabilindu-se într-o paşnică regiune rurală din Anglia, dar când un criminal atroce care-şi spune Jack Spintecătorul iese la iveală, Stefan începe să se teamă că întunericul îl va urmări veşnic. Pornind pe urma ucigaşului, Stefan se aşteaptă la tot ce poate fi mai rău: şi anume că autorul crimelor este un vampir. Cu cât află mai multe, cu atât devine mai sigur de faptul că asasinul este cineva apropiat lui… şi că nu va putea niciodată să fugă îndeajuns de departe de trecutul care-l bântuie.

Părerea mea:

De acestă dată acţiunea se mută în Londra anului 1888, un mare plus pentru volum din punctul meu de vedere. Stefan îşi găseşte un loc de muncă la un conac liniştit, dar se pare că trecutul continuă să îl bântuie în momentul în care ajunge în oraş cu şeful lui şi află dintr-un ziar despre o serie de crime care zguduiesc Londra. Convins fiind că responsabil de acestea este Contele Damon DeSangue, aşa cum îşi spune acum fratele său, Stefan se hotărăşte să îl oprească. Căutând mai multe informaţii despre crime, Stefan o întâlneşte pe Violet, a cărei soră se pare că lipseşte. Neputând să rămână indiferent, Stefan decide să o ajute, iar lucrurile se complică şi mai mult când se dovedeşte că nu Damon este criminalul.

Spintecătorul este un volum care mi-a plăcut foarte mult, în mare parte datorită decorului de secol XIX şi a acţiunii asupra căreia domneşte aproape în permanenţă misterul. Personajele noi precum Violet şi schimbarea de peisaj mi-au captat interesul de la început, iar ideea de a introduce în carte o nouă variantă a poveştii lui Jack Spintecatorul mi s-a părut a fi foarte originală.

Nota: 4/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s