Cincizeci de umbre ale lui Grey (Fifty Shades #1) – E.L. James

57546436

Titlu: Cincizeci de umbre ale lui Grey

Titlu original: Fifty Shades of Grey

Autor: E.L. James

Editura: Trei

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 616

 

Descriere:

Romantic, amuzant şi încărcat de erotism, acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină.

Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite: dincolo de şarmul şi succesul de care se bucură, Christian Grey este un bărbat tulburat de demoni ascunşi şi ghidat de o excesivă nevoie de a-i controla pe ceilalţi.

Va putea oare Ana să accepte sclavia sentimentală impusă de Christian? Și dacă da, va mai putea oare iubi ceea ce descoperă?

Părerea mea:

Cincizeci de umbre ale lui Grey este cu siguranţă o carte care a stârnit o mulţime de controverse, iar părerile legate de ea sunt împărţite. Când am început să citesc cartea am lăsat deoparte prejudecăţile şi mi-am deschis mintea la orice mi-ar fi pregătit autoarea. Aşa cum a declarat şi ea, E.L. James a cuprins în această serie toate fanteziile ei sexuale. Sunt de părere că unele lucruri chiar nu ai cum să nu le găseşti puţin cam… ciudate, sau poate puţin mai mult, dar după ce am aflat povestea lui Christian lucrurile au căpătat mai mult sens.

Nu pot spune că a fost ceva la Anastasia care să mă facă să o remarc în mod special, însă este un personaj plăcut. Frumoasă, inteligentă, cu o alură de „fată cuminte”, şi puţin cam împiedicată, Ana nu este genul de fată căreia un băiat i-ar spune nu. Tocmai de aceea mi s-a părut puţin ciudat faptul că la vârsta de 21 de ani aceasta nu avea deloc experienţă cu bărbaţii. În momentul în care e nevoită să o înlocuiască pe prietena ei, Kate, şi să îi ia un interviu unui anume om de afaceri, Anastasia nu s-ar fi aşteptat în ruptul capului ca acesta să fie atât de atrăgător. Aşa cum era de aşteptat, nici ea nu îi trece neobservată domnului Grey, care realizează imediat că fata din faţa lui ar fi o supusă perfectă. Chimia dintre cei doi este mai mult decât evidentă din prima clipă, iar lucrurile devin cu adevărat incendiare.

Christian Grey nu este însă doar un bărbat bogat, nespus de atrăgător şi dornic de a pune în practică fantezii nebănuite, ci şi o persoană cu o mulţime de probleme, izvorâte dintr-un trecut întunecat, şi nenumărate secrete. Singurul mod în care acesta doreşte să aibă o relaţie cu o femeie este doar pe baza unui contract, care îi permite să îi controleze acesteia viaţa până în cel mai mic detaliu, şi să o supună tuturor fanteziilor sale sexuale. Partea cu contractul mi s-a părut de-a dreptul dubioasă, cel puţin la început. Am ajuns însă la concluzia că din cauza preferinţelor mai ciudate şi datorită poziţiei lui sociale, nu şi-ar fi permis să îşi satisfacă toate aceste fantezii fără să se implice cu adevărat într-o relaţie şi să iasă basma curată din toate acestea în acelaşi timp. Contractele i-au permis astfel să obţină ceea ce îşi doreşte fără a-şi pune cariera în pericol.

Nu o pot numi excepţională, dar e cu siguranţă o carte interesantă. Misterul ce se ascunde în spatele lui Christian este probabil cel care ridică cu mult cartea. Farmecul, frumuseţea şi dărnicia lui contrastează cu nevoia de control, tendinţa de a înterveni în fiecare aspect al vieţii Anei, şi cu sadomasochismul care îl caracterizează în pat. Toate acestea fac din Christian Grey un personaj al contrastelor, dar şi o reprezentare a masculinităţii şi a tot ceea ce le atrage, în mod conştient sau nu, pe femei.

Nota: 4/5

Reclame

3 gânduri despre &8222;Cincizeci de umbre ale lui Grey (Fifty Shades #1) – E.L. James&8221;

    • Mulţumesc! Într-adevăr, nu e chiar o carte pe gustul tuturor, dar am auzit că volumul 3 are un final cu adevărat interesant şi chiar sunt curioasă şi de celelalte volume.

      • Da am auzit de sfarsit dar nu prea cred ca vreau sa le citesc,adica na de ce sa ma chinui cu o asemenea trilogie,dar astept recenzile tale,poate asa ma razgandesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s