Insurgent (Divergent #2) – Veronica Roth

Insurgent

Titlu: Insurgent

Titlu original: Insurgent

Autor: Veronica Roth

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 448

Descriere:

O alegere devine un sacrificiu. Un sacrificiu devine o pierdere. O pierdere devine o povară. O povară devine o bătălie. O singură alegere te poate distruge.

O tulburătoare poveste de iubire, plină de răsturnări de situaţie, cu decizii sfâşietoare şi dezvăluiri emoţionante ale naturii umane…

Într-un Chicago distopic, unde tinerii care au împlinit vârsta de şaisprezece ani sunt obligaţi să aleagă una dintre cele cinci facţiuni, căreia ar trebui să-i fie devotaţi pentru tot restul vieţii, Tris Prior continuă să-i salveze pe cei pe care îi iubeşte – şi pe ea însăşi -, în timp ce caută răspunsuri la întrebări sfâşietoare despre durere şi iertare, identitate şi loialitate, politică şi iubire.

Pentru Tris, ziua iniţierii ar fi trebuit să reprezinte o victorie şi să fie sărbătorită alături de cei din facţiunea aleasă; în schimb, ziua se sfarşeşte cu orori de nedescris. Războiul bate la uşă, în timp ce conflictele dintre facţiuni şi ideologii se extind cu repeziciune. Şi în vremuri de război, se formează tabere, se dezvăluie secrete, iar alegerile devin irevocabile şi dure. Transformată de propriile sale decizii, dar şi de durerea sufletească şi de sentimentul de vinovaţie, Tris trebuie să-şi accepte Divergenţa, chiar dacă nu ştie ce îi rezervă viitorul.

Părerea mea:

La fel ca şi primul volum, Insurgent m-a captivat de la primele pagini. Acţiunea este alertă, avem parte de o mulţime de surprize, iar personajele suferă schimbări. În cea mai pare parte a cărţii avem de-a face cu o Tris care nu poate trece peste moartea lui Will, iar sentimentele de vinovăţie o copleşesc. Devine imprudentă şi ia cu uşurinţă decizii care îi pot pune viaţa în pericol.

Iniţal, protagoniştii îşi găsesc refugiul la sediul Prieteniei, însă lucrurile iau o întorsătură neplăcută, datorată în cea mai mare parte nechibzuinţei lui Tris, iar aceştia sunt nevoiţi să plece. Ce mi-a plăcut în mod deosebit în acest volum este faptul că am aflat mai multe lucruri despre cei fără facţiune şi am pătruns în interiorul acestora. Am fost surprinsă când am aflat identitatea persoanei care îi conduce şi planurile acestora. Excluşi din societate şi ducându-şi viaţa la marginea acesteia, nimeni nu s-ar fi aşteptat ca cei fără facţiune să pună la cale un astfel de plan.

Am avut parte de surpize la tot pasul, volumul acesta fiind cu adevărat impresionant. Insurgent este acel gen de carte care dă dependenţă şi te menţine într-o stare de continuu suspans. Nimic din ceea ce urmează nu este previzibil iar personajele sunt construite într-un mod foarte natural, care le umanizează şi conferă veridicitate poveştii. Finalul, din nou contrar aşteptărilor mele, m-a lăsat cu şi mai multe semne de întrebare, şi m-a făcut să îmi doresc şi mai mult să pun mâna pe volumul următor.

Nota: 4,5/5

Reclame

Un gând despre &8222;Insurgent (Divergent #2) – Veronica Roth&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s