Chimie perfectă (Chimie perfectă #1) – Simone Elkeles

chimie perfecta

Titlu: Chimie perfectă

Titlu original: Perfect Chemistry

Autor: Simone Elkeles

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 416

Descriere:

BĂIAT RĂU + FATĂ CUMINTE = CHIMIE PERFECTĂ

O poveste provocatoare şi pasională despre ce poţi descoperi când priveşti dincolo de suprafaţa lucrurilor.

La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a oraşului Chicago, toată lumea ştie că între elevii veniţi din sudul oraşului şi cei din nord există o reacţie cam sulfuroasă. Aşa încât atunci când Brittany Ellis, şefa majoretelor, şi Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligaţi să fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecinţele se anunţă explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenţi nu este însă pregătit pentru cea mai surprinzătoare dintre toate reacţiile chimice – iubirea. Pot ei să spargă tiparele şi să înlăture prejudecăţile care ameninţă să-i ţină la distanţă?

„Toată lumea ştie că sunt perfectă. Duc o viaţă perfectă. Am haine perfecte. Până şi familia mea e perfectă. Şi deşi asta e o minciună sfruntată, m-am dat peste cap ca să păstrez aparenţele că am tot ce-mi doresc pe lume. Dacă adevărul ar ieşi vreodată la lumină, toată imaginea mea perfectă s-ar duce de râpă…”

O carte pentru băieţi răi şi fete cuminţi, pentru băieţi buni şi fete rele, o carte pentru băieţi şi fete, care a cucerit cititorii şi blogosfera!

Părerea mea:

Poate că pentru unii pare o carte clişeică, dar pe mine povestea lui Brittany Ellis şi a lui Alex Fuentes m-a cucerit din prima clipă. Aşa cum ne spune şi titlul, şi în ciuda diferenţelor şi a caracterului total opus al celor doi protagonişti, între aceştia chimia este aproape palpabilă. Brittany, o fată de bani gata, a cărei familie îi pune totul la picioare, are o viaţă perfectă. În schimb, Alex este genul de băiat de care toată lumea se fereşte, face parte dintr-o bandă, iar viaţa lui nu e deloc roz. La prima vedere cei doi nu au nimic în comun, iar despre o relaţie nici nu poate fi vorba. Contrastele insă se atrag, iar pe parcursul cărţii aflăm că în spatele celor doi se află mult mai mult decât lasă ei să se vadă.

Printr-un ghinion crunt care îi aduce în aceeşi grupă la ora de chimie, şi printr-un pariu, Brittany şi Alex ajung să se cunoască mai bine şi să vadă în spatele măştii pe care fiecare dintre ei o afişează. Chimie perfectă este exact genul de carte pe care iubitorii de romantism o vor adora. Întreaga poveste este presărată cu momente romantice, situaţii limită şi tot ceea ce îi mai trebuie unei poveşti de dragoste pentru a fi perfectă.

Cartea mi-a plăcut până în cel mai mic detaliu. Personajele principale contruite în contrast, chimia dintre cele două şi farmecul acestora, personajele secundare care joacă şi ele un rol important în desfăşurarea acţiunii, prezentarea familiilor celor doi protagonişti, stilul autoarei si diferenţa dintre aparenţă şi esenţă au contribuit la impresia finală pe care mi-a lăsat-o această poveste. Totul se leagă într-un mod cât se poate de natural şi fiecare aspect al cărţii m-a făcut să o îndrăgesc. Nu am încercat să analizez fiecare amănunt în parte, pentru că nu este genul de carte care să imbie la asta, ci m-am lăsat purtată de poveste şi am trăit odată cu personajele.

Un plus pentru această carte este faptul că aflăm povestea din perspectiva ambelor personaje şi reuşim astfel să pătrundem atât în gândurile lui Brittany, cât şi ale lui Alex. Aflăm că Brittany nu are deloc viaţa sau familia perfectă pe care toţi ceilalţi o văd, iar Alex nu este un băiat rău care îşi rezolvă toate problemele cu cuţitul, ci un copil maturizat şi pus în faţa problemelor mult prea devreme, şi care încearcă să îşi protejeze familia. Finalul a fost pe măsura cărţii şi m-a lăsat cu un zâmbet larg întipărit pe faţă. Am lecturat cartea cu deosebită plăcere şi o recomand tuturor celor atraşi de poveştile de acest gen. 🙂

Nota: 5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s