Legile atracţiei (Chimie perfectă #2) – Simone Elkeles

legile atractiei Titlu: Legile atracţiei

Titlu original: Rules of Attraction

Autor: Simone Elkeles

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 384

Descriere:

Când Carlos Fuentes se mută în oraş, atmosfera se încinge…

Carlos se consideră trădat atunci când Alex, fratele mai mare pe care îl idolatrizează, hotărăşte să părăsească banda Latino Blood pentru a-şi face un viitor alături de iubita lui gringa, Brittany. Mai mult decât atât, Alex îl obligă pe Carlos să se întoarcă din Mexic şi să se facă băiat cuminte. Însă Carlos vrea să trăiască în continuare periculos. Dar legăturile cu banda lui din Mexic nu sunt uşor de rupt, chiar dacă acum locuieşte în Colorado, la unul dintre profesorii de colegiu ai lui Alex.

Carlos nu se simte deloc în largul lui în suburbii. Şi e cu atât mai tulburat de sentimentele pe care începe să le nutrească faţă de Kiara, fiica profesorului, care nu seamănă deloc cu acele chicas mexicane exotice de care este atras de obicei. Curând, Carlos şi Kiara descoperă că, în relaţiile sentimentale, legile atracţiei înfrâng diferenţele sociale şi înlătură toate pericolele care conspiră să-i ţină la distanţă.

Părerea mea:

După ce am terminat primul volum eram destul de sigură că următoarele cărţi nu vor reuşi să mă captiveze nici pe jumătate cât m-a captivat Chimie perfectă. Autoarea a dat însă dovadă de o creativitate uimitoare, iar cel de-al doilea volum a reuşit să mă surprindă în cel mai plăcut mod. Ideea de a crea pentru fiecare din fraţii Fuentes câte o poveste m-a încântat foarte tare şi am fost foarte curioasă să aflu cât mai multe despre fiecare dintre ei.

De această dată am făcut cunoştinţă cu Carlos, fiul mijlociu din familia Fuentes, care este nevoit să plece din Mexic şi să se mute cu Alex în Colorado. Băiatul nu renunţă la vechile obiceiuri nici aici, şi în scurt timp reuşeşte să intre în probleme. Unul din profesorii lui Alex îi sare însă în ajutor şi se oferă să îl găzduiască. Aici Carlos dă de Kiara, o fată cu mult diferită de cele cu care este el obişnuit, care îl intrigă şi îi trezeşte sentimente necunoscute.

Volumul s-a făcut remarcat printr-o poveste diferită de prima şi prin nişte personaje distinct conturate. Personalităţile lui Alex şi Carlos sunt în mod evident diferite. Chiar dacă reprezintă acelaşi tip de baiat rău, Carlos îşi ia treaba mult mai în serios dacă pot spune aşa, iar firea lui rebelă şi răzvrătită iese în evidenţă din prima clipă. Caută doar să se distreze, iar Kiara nu intră în categoria genului de fete pe care el le preferă. Înclinaţia acesteia către alte lucruri decât petreceri, bluze decoltate sau tocuri nu îi atrag atenţia lui Carlos, însă ceva la Kiara reuşeşte să îl captiveze cu siguranţă.

Lectura acestui volum mi-a făcut o plăcere la fel de mare ca şi a primului. Mergând pe acelaşi fir, dar distanţându-se în acelaşi timp suficient de mult pentru a reuşi să creeze o poveste originală, autoarea a reuşit să pună cap la cap o carte care să fie pe placul vechilor fani, dar să cucerească şi alţii noi. Legile atracţiei are în centrul ei nişte protagonişti la fel de carismatici ca şi cei din primul volum, care apar de această dată ca personaje secundare. Cartea este presărată cu replici amuzante la tot pasul, iar momentele de tensiune sunt şi ele nelipsite. Iar dacă ţi-a plăcut primul volum, cu siguranţă îl vei savura şi pe acesta.

Nota: 5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s