Prinţul mecanic (Dispozitive infernale #2) – Cassandra Clare

printul mecanic

Titlu: Prinţul mecanic

Titlu original: Clockwork Prince

Autor: Cassandra Clare

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 432

Descriere:

În lumea magică a Londrei Victoriene, Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?

În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

Părerea mea:

După toate laudele şi cuvintele frumoase pe care le-am spus despre primul volum, îmi e foarte greu să vorbesc despre al doilea, care este cu mult, mult mai bun. Acţiunea a devenit mai complexă, situaţiile tot mai neaşteptate iar personajele din ce în ce mai profunde. Am reuşit astfel să pătrund tot mai adânc în gândurile lor şi am aflat o mulţime de lucruri noi, ce au reuşit să lămurească anumite aspecte şi să răspundă la unele întrebări.

Întreg romanul este de-a dreptul fantastic, talentul autoarei fiind de necontestat. Introducându-mă într-o lume atât de spectaculoasă şi cu nişte personaje atât de complexe, aceasta a reuşit să mă cucerească definitiv. Povestea m-a ţinut permanent cu sufletul la gură, iar misterul care a domnit pe tot parcursul ei nu m-a lăsat să las cartea din mână pentru prea mult timp. Măiestria cu care întreaga poveste a fost ţesută şi modul atât de special în care personajele au fost conturate m-au făcut să realizez cât de unică este această serie. Îmi e aproape imposibil să descriu în cuvinte cât de mult m-am ataşat de ea şi cât de minunată o consider.

De această dată triunghiul amoros dintre Tessa, Jem şi Will a prins mai mult contur iar lucrurile au evoluat. I-am cunoscut mai bine pe cei doi băieţi, autoarea permiţându-ne să pătrundem destul de adânc în interiorul lor. Asemeni Tessei, mi-a fost imposibil să pot alege între cei doi, ambii fiind nişte persoane unice, care merită tot ceea ce e mai bun. Finalul a fost şi el unul pe măsură, fiindu-ne dezvăluite noi trădări şi făcându-şi loc noi mistere. Dacă seria continuă în ritmul acesta, nu îmi pot închipui cât de spectaculos va fi volumul 3, pe care abia aştept să pun mâna.

Nota: 5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s