Zori de zi (Amurg #4) – Stephenie Meyer

zori de zi

Titlu: Zori de zi

Titlu original: Breaking Dawn

Editura: RAO

Autor: Stephenie Meyer

Anul apariţiei: 2009

Nr. pagini: 768

Descriere:

Atunci când iubeşti persoana care te ucide, nu mai ai de ales. Cum poţi să fugi, cum poţi să lupţi, când asta i-ar face rău persoanei iubite? Dacă viaţa ta ar fi tot ce ai putea să-i dăruieşti celui iubit, cum ai putea să nu i-o dai? Dacă ar fi cineva pe care l-ai iubi cu adevărat? A fi irevocabil indrăgostită de un vampir reprezintă pentru Bella Swan atât fantezie cât şi coşmar, împletite într-o realitate extrem de periculoasă. Pe de-o parte este pasiunea ei intensă pentru vampirul Edward Cullen şi pe de altă parte legătura strânsă dintre ea şi vârcolacul Jacob Black, iar Bella a fost nevoită să îndure un an plin de tentaţii tumultuoase, pierderi şi lupte acerbe între rivali pentru a ajunge la deznodământul dorit. Decizia ei iminentă de a alege fie întunecata, dar seducătoarea lume a nemuritorilor, fie o viaţă simplă de muritoare reprezintă acum firul de care atârnă soarta a doua triburi. Alegerea ei a declanşat însă şi o serie de evenimente neaşteptate ce vor avea, probabil, consecinţe inimaginabile. Iar viaţa Bellei ar putea fi distrusă pentru totdeauna.

Părerea mea:

Volumul patru al seriei Amurg m-a surprins prin dimensiune şi prin faptul că a cuprins în paginile lui o mulţime de evenimente. Romanul este împărţit în trei părţi, prima şi a treia fiind prezentate din perspectiva Bellei, iar cea de-a doua din perspectiva lui Jacob. Aceasta a fost bineînţeles şi preferata mea, fiind un moment unic al poveştii, care până acum s-a făcut cunoscută doar din punctul de vedere al Bellei.

Romanul începe cu nunta lui Edward şi a Bellei, şi continuă cu plecarea acestora în luna de miere. Totul decurge bine şi frumos, nunta se desfăşoară fără conflicte majore, în ciuda prezenţei atât a vampirilor cât şi a vârcolacilor, iar destinaţia lunii de miere se dovedeşte cu adevărat specială şi neaşteptată. Într-un cadru retras şi romantic cei doi petrec clipe deosebite, dar liniştea lor este spulberată atunci când Bella rămâne însărcinată, iar viaţa ei este pusă în mare primejdie. Din acest punct totul se transformă într-o luptă dusă de familia Cullen împotriva tuturor celor care îi ameninţă. Aceştia caută sprijin în toate colţurile lumii, au loc alianţe neaşteptate, iar vârcolacii nu se lasă nici ei mai prejos, mai ales că acum Jacob are un motiv mult mai puternic pentru care să lupte.

Întâlnim situaţii neprevăzute la tot pasul, Familia Volturi devine o ameninţare mai serioasă ca oricând, suspansul reuşind să pună stăpânire pe mine în întregime. Numeroasele primejdii care îi ameninţă pe eroii noştri m-au făcut să tresar de fiecare dată când pericolul ameninţa, şi m-au ţinut în permanenţă cu sufletul la gură. M-am bucurat, am sperat şi am luptat odată cu personajele, iar povestea îmi va rămâne cu siguranţă întipărită în minte mult timp de acum încolo.

Nota: 5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s