E uşor să te iubesc (Contours of the Heart #1) – Tammara Webber

e usor sa te iubesc

Titlu: E uşor să te iubesc

Titlu original: Easy

Editura: Epica

Autor: Tammara Webber

Anul apariţiei: 2013

Nr. pagini: 352

Descriere:

SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET. CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei. Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă. Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.

Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă? De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.

Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine.

Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!

Pentru că, pe lângă tema violului – o fărădelege care lasă traume adânci şi totuşi, de regulă, este simplist expediată, bagatelizată, considerându-se că se poate „rezolva” la mica înţelegere între părţi şi mai ales, atât de adesea, aruncându-se vina asupra… victimei! – ţi se oferă una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste, captivantă prin descrierea scenelor de interacţiune între protagonişti unde, citind, te simţi deopotrivă intrus şi curios, şi fascinantă prin multiplele meandre, prin surprizele care se ţin lanţ, prin arta cu care scriitoarea ştie să te ţină cu sufletul la gură şi cu pumnii strânşi pentru personajele pe care le îndrăgeşti necondiţionat.

Părerea mea:

După ce este părăsită de iubitul ei cu care a avut o relaţie serioasă de 3 ani, Jacqueline trece printr-o perioadă nu tocmai bună. Şi pentru că un rău nu vine întodeauna singur, Jackie este pe punctul de a fi violată de unul dintre amicii fostului ei iubit, după ce aceasta iese de la o petrecere. Un tip misterios îşi face însă apariţia, şi o salvează din ghearele lui Buck, declanşând în Jacqueline sentimente pe care aceasta nu ar mai fi crezut că le-ar mai putea simţi vreodată pentru altcineva, după despărţirea de Kennedy. În peisaj apare însă şi Landon, meditatorul care o ajută virtual să depăşească problemele pe care le are cu şcoala în urma despărţirii. Mesajele pe care cei doi le schimbă nu se opresc doar la temele pentru economie, iar glumele şi flirturile nevinovate se strecoară şi ele în conversaţie.

Personajele sunt foarte bine alese şi multe lucruri au reuşit să mă surprindă în bine pe parcursul cărţii. Legătura creată între personajele principale a fost foarte evidentă din prima clipă, iar autoarea a pus în scenă atât de frumos momentele dintre cei doi, încât parcă m-au făcut şi pe mine să simt fluturi în stomac.

Pe lângă faptul că este o frumoasă poveste de dragoste, cartea ne prezintă realitatea aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. Nu întodeauna reuşim să ne înfruntăm temerile din prima, şi nu întodeauna reuşim să trecem cu uşurinţă peste un trecut nu prea luminos. Cartea reuşeşte însă să cuprindă toate aceste aspecte, care se contopesc într-o minunată poveste de iubire.

Nota: 4,5/5

Reclame

2 gânduri despre &8222;E uşor să te iubesc (Contours of the Heart #1) – Tammara Webber&8221;

  1. Singurul lucru care l-am apreciat a fost modul de scris, stilul chiar este impecabil. Dar altfel nu pot spune că m-a impresionat într-un mod nemaivăzut, cu toate că mi-a plăcut idea de om ce încearcă să hărţuiască sexual.

    • Nici eu nu pot spune că este o carte wow, dar povestea şi personajele sunt foarte frumos conturate, iar stilul într-adevăr impecabil. Mi-a făcut mare plăcere să o citesc, este după părerea mea o lectură foarte plăcută.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s