Cincizeci de umbre întunecate (Fifty Shades #2) – E.L. James

cincizeci-de-umbre-intunecate-fifty-shades-vol-2_1_produsTitlu: Cincizeci de umbre întunecate

Titlu original: Fifty Shades Darker

Autor: E.L. James

Editura: Trei

Anul apariţiei: 2012

Nr. pagini: 624

Descriere:

Romantic, amuzant şi încărcat de erotism, acest roman te cucereşte, te captivează şi te domină.

Intimidată de gusturile speciale şi secretele întunecate ale tânărului şi frumosului om de afaceri Christian Grey, Anastasia Steele se desparte de acesta şi îşi începe cariera la o editură din Seattle.

Însă dorul de Christian o urmareşte neîncetat, iar atunci când acesta îi propune un nou „contract“, Anastasia nu poate rezista. Ei reîncep relaţia, iar Anastasia află mai multe despre trecutul chinuitor al iubitului ei pervertit, provocator şi măcinat de frământări.

În timp ce Christian se luptă cu demonii săi interiori, Anastasia este nevoită să se confrunte cu furia şi invidia unei femei care a făcut parte din viaţa lui Grey înaintea ei şi trebuie să ia cea mai importantă decizie din viaţa sa.

Părerea mea:

După ce primul volum se termină într-un mod deloc plăcut, relaţia protagoniştilor nemaiavând prea multe şanse de reuşită, în volumul 2 se pare că apele tulburi îşi revin la normal surprinzător de repede. Christian realizează că Anastasia înseamnă foarte mult pentru el, iar viaţa fără aceasta parcă nu mai are sens. Astfel, el face chiar şi un compromis, fiind dispus să renunţe la o mare parte din dorinţele lui întunecate doar să o poată avea pe Anastasia alături de el.

De această dată reuşim să aflăm mai multe lucruri despre trecutul lui Christian, iar motivele pentru care el este în prezent un bărbat atât de dificil încep să iasă uşor uşor la iveală. Persoane din trecutul lui îşi fac şi ele simţită prezenţa, complicând tot mai mult lucrurile.

Cu toate acestea, cel de-al doilea volum m-a dezamăgit puţin, fiind din punct de vedere al acţiunii sub primul. Acesta parcă nu a reuşit să mă prindă, şi nu de puţine ori monotonia a reuşit să îşi facă simţită prezenţa. Şi de parcă acestea nu ar fi de ajuns, nu pot trece cu vederea nici faptul că de multe ori lucrurile au devenit puerile şi neverosimile. Nici măcar sfârşitul nu a reuşit să mă surprindă sau să îmi atragă atenţia în mod special, ci din contră, mi s-a părut a fi unul destul de banal.

Deşi acest volum nu a fost tocmai pe gustul meu, şi nici sfârşitul unul prea promiţător, trebuie să recunosc că am o oarecare curiozitatea în privinţa celui de-al treilea volum, şi speranţa că acesta va fi unul mai bun.

Nota: 3,5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s