Aleea întunericului (Vampirii din Morganville #3) – Rachel Caine

edrt54654Titlu: Aleea întunericului

Titlu original: Midnight Alley

Autor: Rachel Caine

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 384

Descriere:

MORGANVILLE E UN LOC ATÂT DE DRĂGUȚ ÎN CARE SĂ TRĂIEȘTI…

…și să mori, dacă nu te deranjează genul acesta de lucruri!

Acum, Claire i-a jurat credinţă Ameliei, cel mai puternic dintre vampirii din oraş. Protecţia pe care i-o asigură contractul cu Fondatoarea nu prea are darul să-i liniştească pe cei apropiaţi ei. Dintr-odată, oamenii încep să moară pe capete şi în moduri misterioase, cineva din trecutul ei revine în prezent, vânând-o, iar un străvechi vampir îi transmite înfiorătoarea invitaţie de a veni să ia lecţii particulare în locuinţa sa izolată. În ce scop – Claire urmează să descopere curând… ceea ce va da un nou şi înspăimântător înţeles termenului de „cursuri serale“.

Părerea mea:

După ce Michael a devenit vampir iar Claire i-a jurat credinţă lui Amelie, cel mai bătrân şi puternic vampir din oraş, s-ar zice că cei patru prieteni s-ar afla mai în siguranţă ca niciodată. Pericolele însă apar de unde te aştepţi mai puţin, iar aceştia trebuie să lase garda jos mai puţin ca niciodată. Ca urmare a jurământului ei, lui Claire îi revin anumite responsabilităţi, fiind nevoită să ia lecţii particulare. Dar când profesorul ei se dovedeşte a fi un vampir cu probleme, destul de periculos, situţia se complică. În curând Claire află că felul de a fi al misteriosului Myrnin se datorează unui secret extrem de bine păstrat, care pune în pericol soarta tuturor vampirilor.

Pe de altă parte, relaţia dintre cei doi buni prieteni, Shane şi Michael, este serios pusă la încercare datorită faptului că Michael a devenit acum vampir, lucru de neconceput pentru Shane. Lucrurile sunt deci destul de diferite faţă de primele două volume.

Lucrurile se complică, acţiunea evoluează şi pot spune ca se schimbă chiar în bine. Un plus al acestui volum din punctul meu de vedere îl reprezintă apariţia lui Myrnin, care conferă poveştii un farmec aparte prin stropul de mister pe care i-l aduce acesteia. Situaţia se precipită iar lucrurile devin mai tensionate. Personajele parcă mi s-au părut şi ele puţin mai colorate, iar atât Michael, cât şi Sam, ne dovedesc că şi vampirii pot da dovadă de bunătate, pot fi umani.

Într-adevăr, un volum mai bun decât celelalte, Aleea întunericului este o carte ce are câte puţin din fiecare ingredient: suspans, personaje diverse, mister, acţiune şi nu numai. Este o lectură plăcută, ce merită citită de toţi iubitorii acestui gen.

Nota: 3,5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s