Banchetul Nebunilor (Vampirii din Morganville #4) – Rachel Caine

VM4Titlu: Banchetul Nebunilor

Titlu original: Feast of Fools

Autor: Rachel Caine

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 384

Descriere:

MORGANVILLE NU ESTE CEEA CE PARE…
VAMPIRII DOMNESC ASUPRA ORAŞULUI…
ŞI A TUTUROR CELOR CARE LOCUIESC ÎN EL.

În oraşul universitar Morganville, vampirii şi oamenii au învăţat să trăiască într-o pace relativă. Totuşi, unii studenţi – cum este şi Claire Danvers – ştiu că, după lăsarea întunericului, învăţătura poate fi lăsată pe planul doi, mai importantă fiind supravieţuirea. Şi asta, mai ales după sosirea domnului Bishop, tatăl Ameliei – un vampir malefic, dornic de putere şi care acţionează dincolo de orice reguli. Ceea ce doreşte el este inimaginabil de sinistru. Abia în seara unui banchet, la care participă toţi vampirii, alături de partenerii lor umani, Claire realizează care este planul lui Bishop… ca şi complicata şi funesta capcană pe care le-o întinde cetăţenilor cu sânge cald din Morganville…

Părerea mea:

Dacă volumul 3 mi s-a părut a fi puţin mai bun decât primele două, Balul Nebunilor este cu siguranţă mai bun decât toate de până acum. Îmbunătăţirea este destul de vizibilă pe toate planurile: lucrurile se complică, acţiunea se precipită, personajele evoluează iar pericolul este mai mare ca niciodată. Totul este parcă mai intens, iar suspansul m-a făcut sa răsfoiesc paginile cu rapiditate, fiind din cale-afară de curioasă să aflu ce se întâmplă mai departe.

În acest de-al patrulea volum eroii noştrii se confruntă parcă cu un pericol cum nu a mai fost până acum în Morganville. Bishop, tatăl lui Amelie, vine în oraş cu scopul de a pune stăpânire pe acesta, vampirul fiind cu mult mai crud şi necruţător decât toţi vampirii cu care cei patru prieteni s-au confruntat până acum. Şi de parcă asta nu ar fi de ajuns, Bishop nu vine în oraş singur, lacheii acestuia căutând şi ei numai probleme. Unul dintre aceştia, vampiriţa Ysandre, pune ochii pe Shane şi pare de neînduplecat în încercarea ei de a-l face pe băiat al ei.

Nebunia lui Myrnin devine mai periculoasă ca oricând, iar Claire se vede nevoită să îşi pună viaţa în pericol pentru a-i ajuta pe vampiri. Şi cum problemele nu vin niciodată singure, părinţii adolescentei se hotărăsc brusc să se mute şi ei în oraş, punându-se în mod inconştient într-un mare pericol.

Situaţiile neprevăzute, pericolele care se ivesc la tot pasul şi ameninţările mai numerose ca niciodată fac din acest volum un fel de bomba cu ceas, care stă să explodeze din clipă în clipă. Un volum care sub nicio formă nu ar trebui ratat! 😀

Nota:4/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s