Oraşul Oaselor (Instrumente Mortale #1) – Cassandra Clare

orasul oaselorTitlu: Oraşul Oaselor

Titlu original: City of Bones

Autor: Cassandra Clare

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2011

Nr. pagini: 480

Descriere:

Clary Fray, o fată de cincisprezece ani, are darul Vederii… un dar pe care ceilalţi oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni şi alte creaturi care populează Lumea din Umbră.

În Oraşul Oaselor, cartea întâi din seria Instrumente Mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare şi ea însăşi e atacată de un demon – un ravener înspăimântător. Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni şi să-i controleze pe vampiri şi vârcolaci.

De asemenea, Clary îl întâlneşte pe Jace, un tânăr fermecător, şi, împreună cu el, încearcă să dezlege nenumăratele taine ale Lumii din Umbră. Cine a răpit-o pe Jocelyn? Unde se află Pocalul Mortal şi ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, în şobolan şi cum poate fi desfăcută vraja? Cum a reuşit Clary să dobândească dintr-odată Vederea? De ce sunt demonii interesaţi de o mundană oarecare?

Nu în ultimul rând, Clary încearcă să-şi înţeleagă propriile sentimente – în ce relaţie se află ea de fapt cu Jace şi Simon?

Un roman urban fantasy pentru tineri de toate vârstele cu, o acţiune plină de suspans, ritm alert, imaginaţie şi originalitate!

Recenzie:

Pentru început, vreau să vă sfătuiesc ca în cazul în care nu aţi citit încă seria Dispozitive infernale să o faceţi înainte de a vă apuca de Instrumente Mortale. Acţiunea are loc într-un cadru spaţial diferit şi cu câteva sute de ani în urmă, deci vă va ajuta să vă formaţi o viziune de ansamblu, şi de asemenea pot să vă garantez că vă veţi îndrăgosti de lumea creată de Cassandra Clare.

Oraşul Oaselor nu este doar o poveste a unei iubiri adolescentine, ci mult mai mult de atât. Acţiunea este una complexă, ţesută într-un mod specific doar Cassandrei Clare, care a creat o lume atât de specială şi de frumoasă încât am ajuns să o ador din toată inima în seria Dispozitive infernale.

De această dată acţiunea are loc într-un New York al zilelor noastre, unde Clarissa Fray îşi duce existenţa de adolescentă obişnuită. Lucrurile iau însă o turnură neaşteptată, şi în viaţa ei îşi fac apariţia lucruri care se presupunea că nu ar exista decât în poveşti. Mama ei dispare iar siguranţa lui Clary este pusă în pericol, aşa că fata nu are de ales decât să se încreadă în vânătorii de umbre şi să accepte ajutorul acestora.

Unul dintre ei este Jace, un tânăr misterios şi carismatic, care reuşeşte să îi atragă adolescentei atenţia într-un mod în care prietenul ei cel mai bun, Simon, nu a reuşit să o facă. Acesta este şi momentul în care îşi face simţită prezenţa bine-cunoscutul triunghi amoros, care iese totuşi puţin din tipare de această dată printr-o dezvăluire mai mult decât surprinzătoare care pune totul sub semnul întrebării. Toate acestea se combină cu pericolele care îi pândesc la tot pasul, cu personajele diverse şi originale şi cu suspansul care m-a împins să citesc pagină după pagină şi să termin cartea în scurt timp.

Poate că farmecul vremurilor trecute şi al minunatelor personaje din Dispozitive infernale nu va fi egalat, dar sunt convinsă că şi această serie va evolua pe parcurs şi va fi una extrem de bună, Oraşul Oaselor fiind o pistă mai mult decât promiţătoare.

Nota: 4,5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s