Moartea la Dallas (Vampirii Sudului #2) – Charlaine Harris

Moartea la Dallas

Titlu: Moartea la Dallas

Titlu original: Living Dead in Dallas

Autor: Charlaine Harris

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2007

Nr. pagini: 408

Descriere:

„Stilul lui Harris are un farmec şi o naturaleţe care ne amintesc de Anne Tyler… este original şi surprinzător. Trăsăturile romanului gotic sporesc savoarea specială a cărţii.” – The Christian Science Monitor

În romanul Moartea la Dallas, eroii scriitoarei Charlaine Harris îşi continuă aventurile începute în primul volum al seriei, Morţi până la apus. Folosindu-şi talentele telepatice, Sookie Stackhouse porneşte în căutarea unui vampir dispărut. Uşor de spus, dar greu de făcut! Întotdeauna gata de acţiune, Sookie duce totul la bun sfârşit, după o întreagă serie de aventuri şi momente dramatice. Personajele se dezlănţuie adesea în jocul cu moartea. Indiferent că sunt oameni sau vampiri.

Stilul simplu, captivant şi antrenant, face lectura deosebit de plăcută. Jocurile de cuvinte şi engleza colocvială dau savoare textului. Lumea creată de Charlaine Harris, plină de fiinţe supranaturale (vârcolaci, menade, teriantropi), este fascinantă şi departe de a inspira teamă sau repulsie. Pentru fanii acestui gen de literatură din lumea întreagă cartea a constituit fără îndoială o apariţie deosebit de plăcută şi a fost apreciată aşa cum merită.

„Harris scrie cu siguranţă şi abilitate.” – The New York Times Book Review

Recenzie:

Aşa cum putem deduce şi din titlul volumului, de această dată acţiunea are loc în Dallas, unde Sookie este nevoită să plece cu Bill la ordinul lui Eric pentru a găsi un vampir dispărut, care se presupune că a fost răpit. Capul relelor se dovedeşte a fi o organizaţie ce militează împotriva vampirilor, Frăţia Soarelui. Intenţiile acesteia nu sunt deloc unele paşnice, iar siguranţa lui Sookie, şi nu numai a ei, este pusă din nou în primejdie.

După ce primul volum a reuşit să mă farmece din primul moment, nici acesta nu s-a lăsat mai prejos. Povestea continuă să se deruleze într-un mod alert, personajele mi-au devenit tot mai dragi iar stilul autoarei m-a cucerit prin simplitatea lui, dar în acelaşi timp şi prin farmecul aparte pe care îl exercită asupra mea, ca cititor. Totuşi, evenimentele din acest volum, chiar dacă destul de spectaculoase, parcă nu au reuşit să mă atragă la fel de mult ca cele din Morţi până la apus. Chiar şi aşa, cartea mi-a plăcut foarte mult şi am citit-o cu mare drag.

Finalul m-a făcut curioasă în privinţa celui de-al treilea volum, şi aştept cu nerăbdare să descopăr cum va evolua această serie.

Nota: 4/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s