Clubul morţilor (Vampirii Sudului #3) – Charlaine Harris

Clubul Mortilor

Titlu: Clubul morţilor

Titlu original: Club Dead

Autor: Charlaine Harris

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2007

Nr. pagini: 360

Descriere:

În acest al treilea volum al seriei Vampirii Sudului, intitulat Clubul Morţilor, legătura romantică a tinerei Sookie Stackhouse cu frumosul vampir Bill trece prin momente mai puţin fericite. El era singurul vampir cu care ea avusese o relaţie (cel puţin voluntar), dar în ultima vreme s-a ţinut puţin la distanţă – la distanţă, în alt stat. Şeful său, Eric cel sinistru şi sexy, are o idee despre unde s-ar putea afla. Înainte să-şi dea seama, Sookie este în drum spre Jackson, Mississippi, ca să se amestece cu lumea ascunsă de la Clubul Morţilor. Este o vânătoare periculoasă, unde societatea elitistă a vampirilor poate decide să se relaxeze şi să sugă nişte sânge grupa O. Dar când Sookie îl găseşte în final pe Bill, nu este sigură dacă să-l salveze sau să ascută nişte ţăruşi.

O intrigă captivantă, numeroase scene de acţiune, personaje fascinante, un stil alert, un erotism bine dozat – sunt doar câteva dintre elementele care justifică succesul exploziv al cărţii.

Recenzie:

În cel de-al treilea volum al seriei Vampirii Sudului minunata relaţie dintre Sookie şi Bill este pusă la încercare. Vampirul o înşală pe frumoasa telepată şi dispare în mod misterios, dar în ciuda trădării suferite, Sookie porneşte în căutarea lui. Ajutorul venit din partea lui Eric nu este nici el unul de lăsat în urmă, pentru că vampirul îi pune lui Sookie la dispoziţie un vârcolac extrem de atrăgător. Iar Alcide Herveaux nu se dovedeşte a fi doar un bărbat arătos, ci şi o persoană bună şi de încredere. Între el şi eroina noastră se înfiripă o legătură ceva mai mult decât prietenească, dar în peisaj apare Debbie, fosta lui prietenă, care nu se dă în lături de la a le face zilele un calvar.

Găsirea lui Bill a pus-o cu adevărat la încercare pe Sookie, aceasta fiind mai curajoasă ca oricând şi depăşindu-şi parcă propriile limite. Pe lângă faptul că am fost impresionată de tăria de caracter de care aceasta a dat dovadă şi de evoluţia ei ca personaj, am fost extrem de încântată şi de apariţia lui Alcide în peisaj. Atât de frumos s-a comportat cu Sookie, încât acum Bill mi se pare o nimica toată pe langă el. La sfârşit m-a dezamăgit totuşi puţin, dar sper că îşi va mai face apariţia şi în volumele viitoare, şi poate cine ştie, lucrurile vor sta altfel. 😀

Cu fiecare pagină dată mi-a fost teamă pentru viaţa personajelor, şi mă bucur că finalul nu a fost unul previzibil. Stilul minunat al autoarei nu şi-a pierdut din farmec nici în acest volum, iar suspansul parcă a fost mai mare ca niciodată.

Nota: 4,5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s