Moartă pentru toţi (Vampirii Sudului #4) – Charlaine Harris

Moarta pentru toti

Titlu: Moartă pentru toţi

Titlu original: Dead to the World

Autor: Charlaine Harris

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2007

Nr. pagini: 420

Descriere:

Nu dai în fiecare noapte de Revelion peste un bărbat alergând pe marginea drumului, pe jumătate dezbrăcat! Iar când aceasta i se întâmplă lui Sookie Stackhouse, nu ne putem aştepta decât la noi aventuri. Moartă pentru toţi este cel de-al patrulea volum al seriei Vampirii Sudului (după: Morţi până la apus, Moartea la Dallas şi Clubul Morţilor).

Descoperind că bărbatul misterios întâlnit în împrejurări atât de ciudate nu este altul decât vampirul Eric, care nu îi este străin, eroina telepată încearcă să-l ajute. Cineva îi făcuse vrăji să-şi piardă memoria. Implicarea lui Sookie duce la bătăi pe viaţă şi pe moarte, în care sunt implicaţi tot soiul de vampiri, vârcolaci, teriantropi şi vrăjitoare. În pericol se află şi inima curajoasei tinere, deoarece este greu de rezistat în faţa atrăgătorului Eric.

O poveste fascinantă, cu personaje supranaturale. Un ritm ameţitor, umor, momente dramatice, mister, erotism – totul îmbinat cu talent şi imaginaţie, aşa cum ne-a obişnuit cuceritoarea Charlaine Harris.

„Harris a dat lovitura cu o picătură de umor negru, o pată de sânge, un fir de paranormal şi un continuu suspans…” SF Site

Recenzie:

Seria Vampirii Sudului continuă în forţă cu cel de-al patrulea volum, Moartă pentru toţi, în care minunata lume a lui Sookie Stackhouse nu îşi pierde niciun pic din farmecul care m-a captivat din prima clipă. Nici de această dată cartea nu duce lipsă de acţiune, de momente pline de suspans sau de surprize la care nu m-aş fi aşteptat. Iar umorul personajelor m-a cucerit iremediabil, fiindu-mi aproape imposibil să nu chicotesc la glumele personajelor sau în situaţiile hilare, întâlnite nu de puţine ori.

De această dată volumul ne prezintă o Sookie lipsită de compania şi protecţia lui Bill, ca şi consecinţă a infidelităţii lui. Sookie a noastră încearcă însă să se ţină tare şi să treacă peste despărţire, străduindu-se pe cât posibil să nu se lase afectată. Împrejurările par a fi şi ele de partea tinerei telepate, care în noaptea de Revelion îl găseşte pe Eric pe marginea drumului, complet dezorientat şi fără să îşi amintească cine este sau de unde vine. De vină se dovedesc a fi nişte vrajitoare extrem de periculoase, a căror ameninţare pune foarte multe persoane în primejdie. Lui Sookie nu îi rămâne de ales decât să îl ia pe Eric în casa ei pentru a-l proteja, şi în ciuda pericolului iminent care se apropie, aceasta nu se dă în lături de la o mică escapadă romantică, mai ales că acum Eric pare a fi o cu totul altă persoană.

Dacă vestea unei idile între Sookie şi Eric nu v-a convins încă să puneţi mâna pe carte, atunci dispariţia lui Jason cu siguranţă o va face. Cum am mai zis, suspansul este la el acasă, pericolul vine de unde te aştepţi mai puţin iar povestea este mai savuroasă ca oricând, toate acestea făcând din Moartă pentru toţi un volum de neratat.

Nota: 4,5/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s