Mort de-a binelea (Vampirii Sudului #5) – Charlaine Harris

Mort de-a binelea

Titlu: Mort de-a binelea

Titlu original: Dead as a Doornail

Autor: Charlaine Harris

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2009

Nr. pagini: 384

Descriere:

NO. 1 BESTSELLER NEW YORK TIMES 2008 Seria Vampirii Sudului stă la baza serialului TRUEBLOOD, o producţie originală HBO.

„Dialogurile naturale şi pline de umor şi o intrigă bine construită… fac din această carte cel mai reuşit volum al seriei.” Publishers Weekly

Aventurile lui Sookie Stackhouse continuă cu un nou volum pasionant. Fanii cuceritoarei eroine îi vor urmări şi acum cu sufletul la gură peripeţiile. Când îşi dă seama că fratele ei, Jason – devenit teriantrop – este în mare pericol, lui Sookie nu-i rămâne decât să afle cine îi doreşte acestuia moartea. Şi asta cât mai repede, fiindcă ucigaşul este pregătit să atace din nou…

La fel de amuzant şi de captivant ca şi cele anterioare, noul episod ne încântă cu aceeaşi combinaţie de acţiune vie, senzualitate, paranormal şi suspans, care lui Charlaine Harris îi reuşeşte de fiecare dată pe deplin. Scenele de acţiune, stilul atrăgător, personajele supranaturale, pasajele bine dozate de erotism – iată o combinaţie irezistibilă care explică succesul exploziv al întregii serii.

Recenzie:

Povestea frumoasei Sookie continuă şi în volumul 5 al seriei Vampirii Sudului în aceeaşi manieră amuzantă şi captivantă. De această dată se pare că cei aflaţi în pericol sunt teriantropii, pentru că un criminal necunoscut împuşcă mai multe astfel de creaturi în Bon Temps şi în împrejurimi. Iar cum Jason a devenit şi el o astfel de fiinţă, nu este exclus să nimerească în vizorul răufăcătorului. Una dintre prietenele lui Sookie, Tara, nimereşte şi ea într-o conjunctură nefavorabilă, pentru că intră într-o relaţie cu un vampir periculos care îi va aduce numai probleme. Iar acestea sunt doar câteva detalii cu care sper că v-am stârnit curiozitatea, pentru că surprizele sunt mult mai numeroase.

În acest volum am ajuns la concluzia că Sookie este destul de nehotărâtă în privinţa bărbaţilor, şi parcă îmi dă impresia că încearcă să recupereze timpul pierdut în toată perioada în care a stat singură, înainte de a-l cunoaşte pe Bill. Acum nu se dă în lături de la a se săruta sau flirta cu aproape toţi prietenii ei supranaturali. Bill, Eric, Sam, Alcide, Calvin Norris, despre toţi mi-a dat la un moment dat de înţeles că se simte atrasă, într-o mai mică sau mai mare măsură, şi că şi-ar dori ceva mai mult decât o prietenie cu aceştia. Sookie, sper să te hotărăşti asupra unuia dintre ei, pentru că eu una sunt în ceaţă. 😕

Dacă ar fi să îmi dau cu părerea, aş spune probabil Eric, deşi nici Bill nu e de lăsat, în ciuda a tot ce a făcut în ultima perioadă. Lui Sam consider că i se potriveşte mai bine ipostaza de prieten foarte bun, Alcide m-a cam dezamăgit în volumul acesta, deşi împrejurările îl scuză în cea mai mare parte, iar în privinţa lui Calvin Norris nu am un presentiment tocmai plăcut. Urmează însă să aflu în volumele următoare dacă mă înşel sau nu în legătură cu el.

Chiar dacă nu mi s-a părut a fi cel mai bun volum de până acum al seriei, am citit Mort de-a binelea cu aceeaşi plăcere şi cu acelaşi interes, şi abia aştept să descopăr ce îmi mai rezervă următoarele volume.

Nota: 4/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s