Categoric moartă (Vampirii Sudului #6) – Charlaine Harris

categoric moarta

Titlu: Categoric moartă

Titlu original: Definitely Dead

Autor: Charlaine Harris

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2009

Nr. pagini: 408

Descriere:

Amestecul spumos de dragoste, mister şi fantezie continuă! Şi în acest episod, Sookie Stackhouse se dovedeşte a fi la fel de activă şi de implicată în intrigile şi luptele violente dintre clanurile fiinţelor supranaturale. Când eroina noastră se pomeneşte pe neaşteptate în ipostaza de moştenitoare a verişoarei sale decedate, lucrurile se complică teribil. Însă cineva nu vrea ca Sookie să cerceteze prea adânc trecutul acesteia şi face totul ca s-o oprească. Lista suspecţilor începe cu vârcolacii renegaţi– care nu o recunosc pe Sookie drept prietenă a haitei –, şi se încheie cu însăşi regina vampirilor, care răscoleşte un subiect mai mult decât delicat pentru Sookie: prima ei iubire, fascinantul vampir Bill. Viaţa curajoasei tinere atârnă la un moment dat doar de un fir, dar asta nu înseamnă că ea se retrage din faţa pericolului.

„Harris creează un mic orăşel în Louisiana, populat de personaje imprevizibile şi realiste, pe care cititorii vor vrea să le întâlnească iar şi iar.” Crescent Blues

„Îmi place lumea plină de imaginaţie şi creativitate a lui Charlaine Harris!” Christine Feehan

Recenzie:

În cel de-al şaselea volum al seriei Vampirii Sudului pericolul continuă să o urmărească pe frumoasa noastră Sookie. Orice ar face, aceasta mai mereu reuşeşte să calce pe cineva pe bătături şi să îşi asigure porţia de duşmani. De această dată problemele o urmăresc în New Orleans, unde este nevoită să meargă pentru a intra în posesia unei moşteniri neaşteptate. Verişoara ei, Hadley, ea însăşi devenită nu de mult timp vampir, este ucisă de către un alt vampir, iar regina acestora din Louisiana, Sophie-Anne Leclerq, se asigură că lucrurile fetei ajung în mâinile unui moştenitor de drept. Dar aici situaţia se complică pentru Sookie, pentru că viaţa ei numai uşoară nu poate fi cu atât de multe creaturi supranaturale în jurul ei.

Dacă în volumul 5 eram încurcată de câţi băieţi roiau în jurul lui Sookie, de această dată a făcut şi ea în sfârşit o alegere. Dar surpriză! Cel ales de frumoasa telepată nu este altul decât Quinn, vârcolacul pe care Sookie l-a cunoscut la concursul pentru poziţia de lider al haitei din Shreveport. Am fost destul de surprinsă de acest lucru, pentru că în acel moment nu i-am acordat o prea mare importanţă acestui personaj.

Un alt lucru care s-a mai făcut remarcat în acest volum a fost mărturisirea pe care Bill i-a făcut-o lui Sookie, şi care m-a dezamăgit profund. Dacă până acum mai păstram o fărâmă de speranţă că cei doi se vor reîmpăca, aceasta s-a spulberat definitiv după trădarea neaşteptată venită din partea vampirului.

Am apreciat schimbarea de peisaj din acest volum pentru că a adus o gură de aer proaspăt întâmplărilor, la fel de captivante şi de amuzante ca şi până acum. Nici un oraş nu se compară însă cu Bon Temps, de care am reuşit să mă ataşez, şi abia aştept ca Sookie să revină acasă şi să văd ce surprize o vor mai aştepta aici.

Nota: 4/5

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s