Morţi cu toţii (Vampirii Sudului #7) – Charlaine Harris

Morti cu totii

Titlu: Morţi cu toţii

Titlu original: All Together Dead

Autor: Charlaine Harris

Editura: Leda

Anul apariţiei: 2009

Nr. pagini: 384

Descriere:

Pentru Sookie Stackhouse nu e deloc ciudat să fie înconjurată de tot felul de teriantropi, vârcolaci, zâne şi vampiri, cu întregul lor alai de probleme. Chiar şi ea are însă o limită. Pe lângă faptul că luptă acum să se împace cu noul bărbat din viaţa ei – frumosul vârcolac Quinn, trebuie să facă faţă unei importante reuniuni a vampirilor. Adunarea, care atrage numele cele mai influente ale lumii morţilor vii din centrul Statelor Unite, se anunţă a fi foarte tensionată. Regina vampirilor din Louisiana se află într-o situaţie critică, întrucât puterea ei a avut de suferit în urma trecerii uraganului Katrina. Cu alianţe secrete şi înţelegeri ascunse pe ordinea zilei – şi a nopţii – Sookie trebuie să hotărască de ce parte se află. Iar alegerea ei poate însemna supravieţuire sau catastrofă totală…

„O serie tot mai furtunoasă, savuros de diabolică.” The Dallas Morning News

„Sookie este una dintre cele mai fermecătoare eroine care au existat vreodată.” BookPage

„Charlaine Harris combină ludic mai multe genuri, pentru a ajunge la o creaţie strălucită, care îi poartă amprenta stilului inconfundabil.” Rocky Mountain News

Recenzie:

În al şaptelea volum al seriei Vampirii Sudului o găsim pe Sookie călătorind către Rhodes, alături de alţi vampiri şi acoliţi ai acestora, pentru a o însoţi pe regina Louisianei la o importantă întâlnire a neviilor. Aici Sookie trebuie să îşi folosească capacităţile telepatice în interesul reginei, şi deşi acest lucru nu este unul deloc lipsit de primejdie, eroina noastră se lasă influenţată de răsplata bănească şi acceptă această sarcină.

Aici îl regăsim din nou pe telepatul întâlnit de Sookie la hotelul din Dallas, cei doi reuşind să se descopere şi să îşi cunoască mai bine abilităţile. Viaţa amoroasă a lui Sookie nu este nici ea lăsată în plan secund. Aceasta, chiar dacă pare că s-a decis în privinţa lui Quinn, se confruntă în continuare cu vechile îndoieli şi nehotărâri, legate de această dată în principal de Eric.

Acţiunea decurge lin în cea mai mare parte a romanului, deşi sentimentul de nelinişte este simţit încă de la început, iar aşa cum era de aşteptat, sfârşitul este unul exploziv şi tragic. Volumul este unul destul de interesant prin prisma faptului că de această dată avem de-a face cu un număr de vampiri mai mare decât de obicei, putând spune astfel că şi gradul de pericol este unul mai mare. Contrar aşteptărilor însă, principala ameninţare nu vine din partea vampirilor, ci din cu totul altă parte.

Povestea este neaşteptat de interesantă şi m-a surprins din multe puncte de vedere. Am aflat lucruri noi în legătură cu lumea supranaturală a vampirilor şi nu numai, iar sfârşitul i-a mai adus cărţii câteva puncte bune în plus.

Nota: 4/5

Lasă un comentariu